Teksten inleveren

< Terug

Stap 1

Om in Revisely je tekst in te leveren selecteer je vanaf het beginscherm de knop ‘Opdrachten nog in te leveren’.
Je kunt ook direct de naam van de opdracht selecteren op het beginscherm. Ga daarna verder bij Stap 3.
Als je de link hebt gevolgd vanuit de mail met de opdracht van Revisely, dan kom je gelijk op de pagina van de opdracht. Ga dan verder bij Stap 3.

Beginscherm Revisely voor leerlingen/studenten versie 2.5Beginscherm Revisely voor leerlingen/studenten versie 2.7

Stap 2

Op het overzicht van de opdrachten selecteer je bij de naam van de opdracht de knop ‘Tekst wijzigen en inleveren’.

Overzicht van de uitstaande opdrachten

Stap 3

Op de pagina van de opdracht zie je een groot blanco tekstvlak óf je ziet een button met de mogelijkheid je opdracht als bestand te uploaden (PDF, Word etc.) Je docent heeft een van beide opties bij het aanmaken van de opdracht gekozen.

1. Je tekst inleveren via een tekstvak:

Vervolgens kun je je tekst inleveren op twee manieren: 1) door de tekst in te typen in Revisely of 2) door de tekst te kopiëren vanuit een andere applicatie en in Revisely te plakken.

1. De tekst aanmaken in Revisely
    Je kunt de tekst schrijven in het tekstvak en eventueel van opmaak voorzien.
  2. De tekst uit een andere applicatie kopiëren en in het tekstvak plakken
    Ga naar de applicatie waar je de tekst vandaan wil halen, bijvoorbeeld Word of Pages, en selecteer en kopieer de tekst. Ga dan naar Revisely in de browser en plak de tekst in het tekstvlak. Controleer of je tekst volledig is overgenomen.
    Let op: plaatjes, foto’s, grafieken en sommige indelingsgegevens worden niet door Revisely bewaard of weergegeven in de huidige versie. Opsommingslijsten en inhoudsopgaven met Romeinse cijfers of letters worden mogelijk omgezet naar reguliere cijfers. Voor een optimaal resultaat bij het kopiëren & plakken, gebruik de lokale applicatie van Word of Pages als tekstverwerker en een moderne browser als Edge, Chrome of Safari. Als je de tekst inplakt vanuit Word Online of vanuit Google docs in de browser, verlies je je voetnoten. Kopiëren & plakken vanuit PDF wordt niet aangeraden, net als het gebruik van Internet Explorer.

2. Je tekst inleveren via een PDF bestand:

Als de docent dit zo heeft ingesteld, kun je je tekst inleveren als PDF-document.

Het bestand moet in PDF-formaat worden aangeboden, met de volgende criteria:
– A4 staand
– Maximum 15 pagina’s
– Moet tekst bevatten
– Minder dan 1MB size
– Platte PDF (geen ‘layers’ of ‘link separation’)
– Aanbevolen: tenminste 1,5 regelruimte
– Formulieren worden niet geaccepteerd
– Van video’s wort aan een thumbnail getoond

Het bestand kan in verschillende bestand types worden toegevoegd:

In de toekomst kunnen we ook langere en zwaardere documenten aan.

Word, Power Point of Excel:
Het is ook mogelijk om een Word, Power Point of Excel bestand in te leveren. Let hierbij wel op dat tekst of afbeeldingen kunnen verschuiven of er anders uit kunnen zien. Om dit te voorkomen is het nu mogelijk om binnen je Word, Power Point of Excel bestand lettertypen in te sluiten. Klikhier voor uitleg voor Microsoft en hier voor Mac gebruikers.

Wanneer je de tekst hebt ingeleverd, zie je daar gelijk een bevestiging van op het scherm. Als we de tekst ook goed hebben kunnen verwerken, krijg je daar een mail over van ons. Je kunt dan de tekst inzien zoals de docent die gaat zien. We raden je aan om de tekst in te zien na verwerking voor het geval de tekst er niet zo uitziet als jij het had bedoeld. Mocht dit zo zijn, maak dan het PDF-document opnieuw op een andere manier en lever het opnieuw in.

Stap 4

Of je de tekst nou schrijft in Revisely of alleen inplakt, in beide gevallen kun je de tekst tussentijds bewaren als conceptversie en later verder bewerken. Om de opdracht in te leveren, klik op de knop ‘Bewaren en inleveren bij docent’. Je kunt de tekst ook dan nog aanpassen tot de einddatum is verstreken.