Teksten laten inleveren als PDF

< Terug

Je kunt je leerlingen of studenten een tekst laten inleveren die zij direct in Revisely typen (of knippen en plakken van een ander Word document). Het is echter ook mogelijk om je studenten hun teksten te laten uploaden als PDF document in Revisely. Lees hier hoe je dit kunt instellen.

Opdracht aanmaken

Je kunt studenten/leerlingen nu de mogelijkheid geven om hun teksten in te leveren als een PDF-document. Dit kun je instellen wanneer je een nieuwe opdracht aanmaakt.

Teksten inleveren

Het bestand kan in verschillende bestand types worden toegevoegd”

PDF:
Om een bestand in PDF-formaat aan te bieden moet het aan de volgende criteria voldoen:

• A4 staand
  • Maximum 15 pagina’s
  • Moet tekst bevatten
  • Minder dan 1 MB size
  • Platte PDF (geen ‘layers’ of ‘link separation)
  • Aanbevolen: tenminste 1,5 regelruimte
  • Formulieren worden niet geaccepteerd
  • Van video’s wordt alleen een thumbnail getoond
  • Geen andere ongewone PDF formaten

In de toekomst kunnen we ook langere en zwaardere documenten aan.

Word, Power Point of Excel:
Het is ook mogelijk voor studenten/leerlingen om een Word, Power Point of Excel bestand in te leveren. Let hierbij wel op dat tekst of afbeeldingen kunnen verschuiven of er anders uit kunnen zien. Om dit te voorkomen is het nu mogelijk om binnen je Word, Power Point of Excel bestand lettertypen in te sluiten. Klik hier voor uitleg voor Microsoft en hier voor Macgebruikers.

Wanneer de student/leerling de tekst heeft ingeleverd, zien ze daar gelijk een bevestiging van op het scherm. Als we de tekst ook goed hebben kunnen verwerken, krijgt de leerling/student daar een mail over van ons. Zij kunnen dan de tekst inzien zoals jij die gaat zien.

Teksten nakijken en van feedback voorzien

Het nakijken van teksten en ze voorzien van feedback gaat niet anders dan bij teksten die op andere wijze zijn ingeleverd.

Goed om te weten:

• Het nakijken van een PDF-document gaat het best met een recente versie van Chrome, Safari, Firefox, Edge of Internet Explorer.
  • Op oude computers kan het nakijken van een PDF-document iets langzamer gaan.
  • Hoe langer de tekst, des te langzamer lijkt het plaatsen van commentaren te gaan.
  • Na het inleveren van de tekst duurt het even (meerdere minuten) voor de tekst zichtbaar wordt.
  • Je kunt op dit moment nog geen commentaren of observaties koppelen aan plaatjes zelf, wel aan woorden die er omheen staan.